7 Cara Kumpul Modal Bagi Yang Baru Nak Memulakan Bisnes

Berbisnes memang menyeronokkan. Kita akan lihat ramai orang yang berjaya dalam bisnes dapat capai apa yang mereka impikan. Memiliki rumah mewah , kereta besar , wang simpanan bertambah , dapat bawa ibu dan ayah pergi umrah dan dapat bantu ramai orang yang susah. Dengan melihat kepada hasil bisnes begini , kita memasang impian untuk turut terjun dalam dunia bisnes demi mengubah nasib hidup.

Tetapi bagi yang baru nak bermula, pelbagai perkara menjadi halangan untuk memulakan bisnes. Antara masalah utama kebanyakan orang ialah modal. Dengan ketiadaan modal , ramai yang terbantut niat untuk memulakan bisnes dan kembali menjalani kehidupan seperti biasa. Nasib keluarga dan diri tidak dapat dibela.

Dalam artikel ini saya akan kongsikan 7 cara kumpul modal bagi yang baru nak memulakan bisnes.

Kesilapan Dalam Memulakan Bisnes

Biasanya, ramai yang percaya bahawa nak mula buat apapun, sekecil manapun, apa saja jenis perniagaan pun, perlu ada modal.

Atas sebab itulah, maka ramai yang berikan alasan tak ada duit modal, menyebabkan sampai sekarang tak mula lagi untuk berbisnes.

Memang betul, nak buat apapun perlu ada duit. Tapi ada satu perkara yang ramai orang silap atau terlepas pandang.

Duit memang penting. Tapi tidak semestinya perlu duit dari poket anda sendiri. Kita boleh mulakan dengan apa yang ada pada diri kita untuk mulakan bisnes.

Perkara penting yang anda perlu buat untuk mulakan bisnes ialah jangan buat pinjaman. Pinjaman bank berguna bila bisnes sudah berjalan dan on-track untuk kembangkan lagi bisnes.

7 Cara Efektif Kumpul Modal Bagi Yang Baru Nak Bermula

1) Simpan 10% Dari Gaji

Cara paling mudah tanpa perlu meminjam ialah dengan menggunakan duit simpanan sendiri. Kita perlu disiplin untuk simpan 10% dari gaji bulanan untuk modal bisnes . Lebih banyak lebih bagus.

2) Buat Part Time

Ini cara yang paling mudah dan selamat untuk mula jalankan perniagaan dalam keadaan tak ada duit.

Anda tak perlu berhenti kerja dan berikan tumpuan penuh untuk perniagaan yang nak dijalankan. Buat saja terlebih dahulu secara part-time.

Anda juga tak perlu buat pinjaman yang banyak dan kemudiannya tertekan untuk mendapatkan pulangan secepat mungkin bagi membayar semula hutang yang dah dihimpun.

Dalam zaman komunikasi serba canggih ini, kemudahan untuk mulakan perniagaan tanpa perlu berhenti kerja adalah sesuatu yang boleh dan mudah dilaksanakan.

Asalkan anda boleh bahagikan masa dan tidak lari dari tanggung jawab yang diberikan dalam kerja makan gaji, tidak ada apa yang perlu dirisaukan.

3) Tawarkan Servis

Buat bisnes jenis perkhidmatan atau servis yang tidak memerlukan modal yang besar. Gunakan kemahiran anda untuk bantu orang lain. Contoh bisnes servis seperti menjahit, potong rumput, tulis artikel , membaiki alat elektrik di rumah dan sebagainya.

4) Buat Bisnes Dropship

Tidak ada modal yang besar diperlukan untuk bermula malah hampir 100% percuma tanpa modal. Anda boleh jual di pasaran online mahupun offline. Pilih produk yang mempunyai permintaan yang tinggi dan senang repeat order seperti gula-gula minda Al-Fateh. Hanya promosikan sahaja dan selebihnya syarikat HQ akan uruskan.

Hasil Luar Biasa Bila Berbisnes

“…Satu perasaan yg luar biasa. Semangat luar biasa.

Hasil juga luar biasa.

Selain income yang saya perolehi, Allah kurniakan satu pasukan yang sangat power, Saling Bantu membantu…sampaikan Kita tak Rasa Kita seorang diri terkontang kanting.

Juga bantuan penuh dari leader Mak pirana Yang Sangat komited…” – Nur Hanani Abu Bakar

5) Jual Barangan Terpakai

Cuba lihat sekeliling rumah barang-barang yang masih boleh digunakan tapi anda dah tak perlu. Kumpulkan semua brang tersebut.

Pergi lihat juga jenis barang-barang yang sama di rumah ibu bapa, rumah saudara dan kalau anda memang baik dengan para jiran, lihat juga di rumah mereka.

Atau anda boleh war-warkan pada semua kawan, jiran dan satu kampung anda sanggup pergi kutip semua barangan yang mereka tak perlukan dan nak buang.

Ambil kesemua barang tersebut dan mula cari pelanggan yang sanggup membelinya. Untuk pastikan lepas ini orang akan cari anda setiap kali ada barang yang nak dibuang, berikan sedikit ganjaran pada pemilik asalnya setelah barangnya berjaya dijual.

6) Amalkan Tabung Warna

Ini adalah kaedah simpan duit yang menyeronokkan . Sediakan tabung khas , satu untuk tabung duit oren (RM20) satu lagi untuk tabung duit hijau (RM5).

Setiap kali ada duit itu di tangan anda , cepat-cepat masukkan ke dalam tabung. Biarkan selama setahun dan anda lihat sendiri berapa jumlah yang dah terkumpul.

Jika anda baru bermula , mulakan simpan dahulu not RM5.

7) Minta Hutang

Anda mungkin pernah memberi hutang kepada kawan atau saudara mara. Gunakan cara ini untuk cukupkan modal perniagaan anda.

Dalam post ini anda telah belajar cara mudah kumpul modal untuk mulakan bisnes. Selama ini , buntu untuk cari di mana punca modal untuk memulakan bisnes. Insyaallah dengan amalkan 7 langkah ini , anda boleh memulakan bisnes anda tanpa perlu berhutang dengan orang lain atau buat pinjaman dengan bank. 

Terima kasih kerana luangkan masa untuk baca artikel kami. Anda dibenarkan untuk share post ini supaya dapat memberi penyelesaian kepada orang lain yang mengalami masalah sama. Jika anda belum like page Ummi Natra, mohon like supaya tidak ketinggalan info-info update dari kami.

5 Langkah Mudah Memulakan Kedai Online

Bila ada kedai online, maka tak perlu bazirkan banyak kos dan masa untuk uruskan kedai fizikal. Tak perlu nak pasang CCTV, tak perlu upah pekerja dan tak perlukan tinggalkan kerja sekarang. Semua boleh dilakukan secara online sahaja. 

Namun , tak semua orang dapat capai apa yang mereka impikan . Ada yang sudah berhabis duit untuk buat website , berhabis duit pergi ke seminar namun, masih tak tahu perkara ASAS yang perlu ada untuk boleh terus bermula menjana pendapatan.

Dalam post ini, anda akan belajar 5 langkah mudah untuk memulakan kedai online.

Masalah Yang Sering Berlaku Kepada Yang Baru Nak Bermula

Walaupun kos membuat Kedai Online ialah rendah berbanding kedai fizikal , tapi masih ramai pemilik kedai online yang sanggup melabur untuk mencantikkan kedai online walaupun bisnes baru bertapak . Ianya tidak salah, tetapi untuk permulaan bisnes , pemilik bisnes perlu fokuskan kepada pelanggan , fokuskan pada konten , buat jualan dan pastikan cash flow bisnes sentiasa positif.

Ini Penyelasaian Untuk Apa Yang Perlu Ada Pada Kedai Online

1) Pastikan Ada 2 Social Media Ini : Facebook & Instagram

Hayati fakta menarik oleh Astro Awani di bawah : 

"... Jumlah pengguna Internet dinegara ini menunjukkan peningkatan kepada 25.08 juta pengguna, mewakili 79 peratus penduduk Malaysia. Daripada jumlah berkenaan 75 peratus menggunakan perkhidmatan media sosial dan memperuntukkan purata tiga jam sehari di laman media sosial. Kajian terbabit adalah sebahagian daripada hasil Laporan Digital 2018 yang dikeluarkan Hootsuit dan We Are Social. Laporan berkenaan turut mendedahkan jumlah pengguna Internet meningkat sembilan peratus berbanding tahun lalu, menjadikan Malaysia sebagai negara ke-9 dunia paling aktif di laman sosial. Malaysia juga berada di tangga ke-5 dunia dari segi pengunaan e-dagang terbanyak, dengan 40 peratus penduduk Malaysia pernah mengadakan transaksi atas talian ..."
Astro Awani
30 Jan 2018

Dua kuasa social media terbesar di Malaysia ialah Facebook dan Instagram . Anda wajib ada kedai online di dua social media ini kerana prospek target market anda berada di lingkungan social media ini. Semakin ramai prospek , semakin mudah untuk buat jualan dengan teknik dan strategi yang betul.

 

2) Facebook Page Tool WAJIB!

Jika anda baru sahaja bermula , mulakan dengan buka kedai online di Facebook dahulu. Berikut ialah video ringkas cara buat Facebook Page : 

Kini anda boleh isikan Facebook Page anda dengan konten-konten yang berkualiti dan mula membuat soft selling.

3) Jangan Menjual!

Contoh posting menjual ialah posting yang menerangkan produk dan memberi arahan untuk membuat pembelian. Ini mengakibatkan prospek lari kerana mempunyai persepsi bahawa penjual hanya ingin menjual walaupun tidak mengetahui nilai produk yang diiklankan oleh penjual.

Sebaliknya , prospek tidak akan lari dari penjual sekiranya mereka diberi tips-tips dan diberi kefahaman tentang nilai sesuatu produk. Malah mereka lebih suka diberikan tips-tips yang menarik dan sharing tanpa ada  arahan untuk buat apa-apa pembelian.  Inilah dinamakan ‘permission marketing’ . Prospek dengan rela hati memberi keizinan kepada penjual untuk menerangkan tentang nilai produk.

Menjual (Hard Sell)

Contoh ‘hard sell’ ialah menyampaikan mesej jualan secara terus. Mengikut kajian , hanya 3% dari jumlah ‘stranger’ ditukarkan menjadi prospek. Jika ada 100 ‘stranger’ yang membaca post menjual secara ‘hard sell’ hanya 3 orang sahaja yang bakal menjadi prospek.

Tak menjual (Permission Marketing)

Contoh permission marketing ialah dengan buat posting berbentuk tips di Facebook page anda. Hasilnya, 30% daripada jumlah “stranger” dengan mudah dapat ditukarkan menjadi prospek. Beerti daripada 100 orang yang baca post tersebut, 30 orang berpotensi menjadi prospek anda.

Tak Menjual Tapi Dapat Jualan!

Antara masalah yang dihadapi oleh mereka yang baru nak mula berniaga ialah jualan krikk krikk … Namun, jika peniaga faham bahawa tugas sebenar mereka bukanlah menjual tetapi menunjukkan penyelesaian kepada mereka yang memerlukan.

““…Gaji mengajar di madrasah belum dapat lagi. Tapi Alhamdulillah, walaupun 1 bulan setengah tak bergaji tetap dapat “survive” sebab ada Al Fateh di sisi…” – Ustaz Doly, Ejen Al Fateh Cheras...”

4) Jurus Buluh Perindu

Jualan penting, tetapi ‘awareness’ lebih penting daripada jualan. Tanpa ‘awareness’ agak mustahil jualan berlaku dengan mudah. Oleh itu, strategi Jurus Buluh Perindu adalah teknik yang diperkenalkan kami. Ia adalah strategi posting nisbha 5 : 1. Iaitu 5 post berbentuk ‘sharing’ + 1 post berbentuk menjual. 

Natijahnya dengan kaedah memberi dahulu, ‘awareness’ akan terhasil dan akhirnya jualan berlaku .Jualan berlaku setelah adanya ‘awareness’ dan ‘trust’. Tanya diri kita semula, kita lebih suka membeli dari orang yang kita percaya dan orang yang pakar dalam bidang itu kan?

5) Kuasa Schedule Post

Post yang sesuai disiarkan ialah ketika waktu puncak iaitu waktu yang ramai orang sedang online. Waktu yang dicadangkan ialah 9am , 1pm , 5pm dan 9pm. Dengan kecanggihan teknologi terkini , anda boleh susun jadual post anda (schedule post) dengan menggunakan software khas.

Kesannya , kerja-kerja pemasaran anda akan jadi lebih automatik dan menjimatkan masa anda.

Dalam post ini, anda telah pun belajar 5 langkah mudah memulakan kedai online. Penting untuk anda catat & fahamkan flow ini supaya anda dapat buat kedai online dan utamakan untuk buka kedai online di dua social media terbesar dunia iaitu Facebook dan Instagram ,  buat Facebook Page dengan mudah dan tahu apa konten yang patut ada dalam page kedai online anda. Dan yang paling best anda dapat belajar cara untuk automasikan schedule post anda supaya lebih masa dapat dijimatkan.
Terima kasih kerana luangkan masa untuk baca artikel kami. Anda dibenarkan untuk share post ini supaya dapat memberi penyelesaian kepada orang lain yang mengalami masalah sama. Jika anda belum like page Ummi Natra, mohon like supaya tidak ketinggalan info-info update dari kami.

5 Langkah Penting Untuk Mulakan Perniagaan Online

Kini, semakin ramai orang mulakan perniagaan menerusi platform online kerana jauh lebih mudah. Phone selalu berbunyi, dapat balas whatsApp sikit-sikit pun dah jana income 5 ke 6 angka sebulan mengalahkan orang yang bekerja makan gaji ! Namun, tak semua realitinya begitu… Ramai juga yang jadi penganggur tegar, habiskan lebih banyak masa pada bisnes namun, pendapatan tetap tak bertambah-tambah !

Tak semua orang mempunyai nasib yang sama. Kadang-kadang, produk yang dijual kurang sambutan walaupun keuntungannya besar. Perbelanjaan pula semakin meningkat, namun pendapatan tak pula bertambah-tambah. Akhirnya, berminggu-minggu dapur tak berasap & terpaksa berhutang 😭

Dalam post ini, saya akan kongsikan langkah penting untuk berniaga dari rumah dengan berjaya.

 

"Common mistake" kebanyakan surirumah?

Kini, semakin ramai wanita berniaga dari rumah. Jadi, saya akan kupas tentang golongan ini. Antara “common mistake” yang saya lihat pada WAHM (Work at home mother) ialah mereka tidak mempunyai ilmu pemasaran yang “up to date”. Kadang-kadang, pemasaran online dah power, tapi produk pula susah nak jual kerana “overpriced”. HQ atau syarikat pula tak buat “branding”, maka susah pengedar nak jual produk tersebut kerana kurang dikenali…

 

Penyelesaiannya?

1) Cari produk yang muncul di kaca TV / Billboard

Ini langkah paling selamat untuk bermula. Kerana apa? Kerana tugas pemasaran telah jadi jauh lebih mudah. Ejen produk hanya perlu buat orang tahu bahawa mereka adalah pengedar dengan memasang banting, buat posting-posting berkaitan produk di Facebook & Instagram. Kesannya ialah, setiap kali bakal pembeli ternampak iklan produk di kaca TV/billboard, mereka akan cari pengedar untuk dapatkan produk.

2) Jual produk yang "repeat order"

Memang “best” sangat jika jumpa produk yang sentiasa dibeli oleh pelanggan setiap bulan. Kadang-kadang pelangan ni bukan setakat beli satu, malah berkotak-kotak kerana mereka mempercayai keberkesanan produk sehingga turut rekemen orang lain untuk membeli. Siap ada orang tolong “promote” lagi jika produk tersebut betul-betul bagus kan? Antara produk yang selalu mendapat “repeat order” ialah produk “supplement”. Setiap bulan, pelanggan akan bertambah & setiap bulanlah ejen terpaksa dapat lebih banyak “repeat order” !

“..Gaji mengajar di madrasah belum dapat lagi. Tapi Alhamdulillah, walaupun 1 bulan setengah tak bergaji tetap dapat “survive” sebab ada Al Fateh di sisi…” – Ustaz Doly, Ejen Al Fateh Cheras.

3) Kumpul "database" pembeli

Tak tahu apa itu “database” pembeli? “Database” pembeli adalah list pembeli yang sudah membeli melalui anda. “Save” nombor whatsApp pelanggan tersebut & “remark” sebagai pelanggan. Contoh “save” nombor pelanggan dengan nama seperti ini : 3/9 Aminah (C). ‘C’ tersebut merujuk kepada ‘customer’. Prospek yang belum membeli, saya akan biarkan tanpa tambahan huruf ‘C’. Ini penting kerana, kita boleh “broadcast” semula kepada list pembeli menggunakan tool khas untuk ingatkan mereka. Terutama pada waktu gaji.

4) Follow up semula prospek & pembeli

“Follow up” adalah aktiviti yang wajib dilakukan untuk ingatkan semula prospek yang berjanji untuk membeli pada waktu gaji. Biasanya daripada 10 orang yang whatsApp, 1 ke 3 orang akan terus membeli. Bakinya pula perlu di “follow up” semula supaya mereka ingat tujuan mereka whatsApp kita dahulu. Jika ada 7 prospek sehari yang belum buat pembayaran, beerti ada 210 prospek yang perlu di “follow up” selepas sebulan. 

Rugikan kalau tak “follow up”? Psssstt… mesti leceh nak “follow up” 210 prospek tu secara manual kan? Saya tahu tool yang boleh “follow up” semua prospek tu secara automatik ! Jika ada yang nak tahu, minta dia komen di blog ini ye.

 

5) Offer jualan PAKEJ

Ada produk, margin untungnya tinggi & ada produk margin untungnya rendah. Produk yang margin untungnya tinggi memang “best” jika jual, namun jualan yang terhasil belum tentu banyak. Jadi penyelesaiannya ialah jual produk yang berharga bawah daripada RM50 tetapi pakejkan supaya anda boleh dapat lebih banyak keuntungan & dalam pada masa yang sama, pembeli puas hati kerana dapat banyak penjimatan.

Sebagai contoh, item A berharga RM35. Manakala item B berharga RM55. Katakan item A anda boleh untung sebanyak RM11 (harga kos RM24). Dan item B pula anda boleh untung lebih banyak iaitu RM50 (harga kos RM5) kerana anda boleh dapat pada harga borong. 

Biasanya produk seperti item B ialah produk daripada China. Anda boleh tawarkan item A & B pada harga pakej iaitu cuma RM50 sahaja. Sudah pasti pembeli berpuas hati kerana dapat jimat sebanyak RM40 bukan?  Pentingnya anda fikirkan strategi pakej ini ialah supaya anda boleh buat jualan dengan lebih mudah !

Dalam post ini, anda telah belajar 5 langkah praktikal untuk berniaga dari rumah. Penting anda catat & fahamkan flow ini supaya anda dapat berniaga dengan mudah & sistematik dari rumah.

Terima kasih kerana luangkan masa untuk baca artikel kami. Anda dibenarkan untuk share post ini supaya dapat memberi penyelesaian kepada orang lain yang mengalami masalah sama. Jika anda belum like page Ummi Natra, mohon like supaya tidak ketinggalan info-info update dari kami.

3 Ciri-ciri Produk Yang Terbukti Mudah Dijual

Kini banyak bungkusan dapat dilihat di pejabat pos setiap hari kerana ramai orang dah tahu cara nak manfaatkan bisnes online untuk tambah pendapatan. Namun, ada juga yang rugi beribu-ribu kerana tersilap jual produk

Bila tersilap jual produk, bukan setakat rugi masa, tetapi rugi wang kerana dah keluarkan banyak duit untuk pemasaran & ambil stok… Saya dah jumpa ramai orang yang ada masalah ini kerana kurangnya ilmu & pengalaman. Akibatnya, mereka tak dapat pulangan sehingga terpaksa simpan produk tersebut di bawah katil ! 😥

Dalam artikel ini saya akan kongsikan 3 ciri-ciri produk yang terbukti mudah dijual.

Punca utama produk terpaksa disimpan di bawah katil !

1) Saiz pasaran produk yang kecil

Di Malaysia ramai orang ada masalah obesiti kerana negara ini kaya dengan pelbagai jenis makanan. Sebab itulah, meskipun ada banyak lambakan produk kurus di pasaran, masih ramai orang membelinya ! 

Diibarat dengan kek yang besar, jika anda dapat 10% daripada bahagian itu, masih ianya jauh lebih besar daripada 10% bahagian cupcake. Cupcake saya ibaratkan sebagai saiz pasaran yang kecil. Nampak?

Jadi, anda nak pilih produk dalam kategori saiz pasaran yang kecil atau yang besar? Antara ciri-ciri produk yang mempunyai saiz pasaran yang besar ialah ada banyak papan iklan di lebuhraya. Sudah tentu syarikat tak akan saja-saja keluarkan duit untuk pasang billboard jika produk tersebut tidak mempunyai pasaran yang besar bukan?

Antara produk yang kerap dilihat di lebuhraya ialah produk supplement minda kanak-kanak, ubat kurus badan & kecantikan  😎

2) Harga yang jauh lebih tinggi daripada pasaran !

Sekiranya harga untuk 30 kapsul adalah dari RM30 – RM50 untuk produk dalam niche supplement minda, sudah tentu harga yang jauh lebih daripada itu akan menjadi tanda tanya kepada pengguna. 

Harga yang mahal atau “premium” ini bukanlah satu masalah jika kesannya jauh lebih baik. Namun, akan jadi masalah jika kesannya biasa-biasa sahaja atau paling teruk tak memberikan kesan sebaik produk yang berharga “standard” pasaran. Psikologi pengguna sentiasa berkembang tau ! Mereka semakin bijak membuat penilaian…

3) Ramai pengedar buang harga

Bayangkan dah ambil banyak stok produk daripada syarikat, tiba-tiba jualan tak laku-laku. Rupa-rupanya, syarikat telah tolak produk kepada pemborong besar sehingga ramai ejen-ejen di bawah pemborong besar ini buang harga sesuka hati ! 

Pemborong besar biasanya akan “demand” margin keuntungan yang lebih tinggi daripada syarikat kerana mereka telah keluarkan  modal yang besar. Namun, risikonya kepada pengedar yang lain ialah, pemborong cenderung buang harga kerana inginkan keuntungan yang lebih cepat !

3 Ciri-ciri Produk Yang Terbukti Mudah Dijual... !

1) Ramai orang jual produk tersebut !

Produk yang ramai orang jual menunjukkan ianya banyak permintaan ! Selain ianya mudah dijual, ini juga menunjukkan bahawa syarikat menjaga margin pengedar-pengedar dengan baik sehingga dipercayai oleh ramai pengedar-pengedar. Kesannya ialah, anda tak perlu bersusah-payah nak kenalkan kepada pelanggan kerana produk tersebut telah tersebar melalui pengedar-pengedar ini.

2) Produk makanan

Pernah dengar Keropok Racun? Pernah dengar Mee Siput? Pernah dengar Crunchiz? Produk-produk begini sering mendapat “repeat order” kerana pembeli sukar untuk lupakan rasanya. !

Produk makanan minda juga sering mendapat “repeat order” kerana bukan kerana rasanya, tetapi kerana manfaatnya kepada kanak-kanak. Setiap ibu bapa yang pentingkan kecerdasan otak anak-anak pasti akan mendapatkannya setiap bulan.

“…Alhamdulillah, dapat membantu akak bayar yuran tuisyen anak. Dapat juga beli barang yang akak suka… hehehe. Dulu nak beli kena juga fikir banyak kali.. sebab encik suami yang bagi. Sekarang Alhamdulillah… Encik suami cakap gunalah duit yang awak dapat tu… itu duit awak :)…” – Puan Azra, ejen Al Fateh Batang Kali.

3) Harga produk di bawah RM50

Tidak dinafikan kita sendiri susah nak berkira dengan produk yang berharga RM50 ke bawah. Tambahan jika ianya betul-betul bermanfaat kan? Bila tiba je waktu gaji, mesti produk ni antara yang kita akan senaraikan untuk beli. Jadi, penting cari produk yang bukan sahaja sudah dikenali ramai, tetapi bermanfaat & “repeat order”.

Dalam post ini, anda telah belajar 3 ciri-ciri produk yang terbukti mudah dijual. Pentingnya anda memahami topik ini supaya anda tak tersilap menjual produk yang susah menghasilkan jualan. Terutama jika anda bercadang untuk buat bisnes sambil bekerja.

[VIDEO PERCUMA] STRATEGI PRAKTIKAL JANA MINIMUM RM2500 SEBULAN TANPA KELUAR RUMAH

Terima kasih kerana luangkan masa untuk baca artikel kami. Anda dibenarkan untuk share post ini supaya dapat memberi penyelesaian kepada orang lain yang mengalami masalah sama. Jika anda belum like page Ummi Natra, mohon like supaya tidak ketinggalan info-info update dari kami.